Geloof & cultuur

Hier vind je meer informatie over de boeken op het brede terrein van geloof & cultuur waarvan ik (co)auteur ben en/of waarvan ik de redactie gedaan heb.

 

Denken om shalom: Nicholas Wolterstorff (2017)

Denken om shalomDe Amerikaanse filosoof Nicholas Wolterstorff (1932) is een van de meest toonaangevende christenfilosofen van dit moment. Zijn oeuvre beslaat de terreinen van politieke filosofie, onderwijsfilosofie, kennis- en wetenschapsleer, godsdienstfilosofie, liturgie en kunst. Denken om shalom laat vanuit allerlei disciplines zien hoe Wolterstorffs praktische filosofie vruchtbaar kan zijn voor de Nederlandse praktijk.

Deze bundel Denken om shalom is verschenen in de boekenreeks Verantwoording van de Stichting voor Christelijke Filosofie en gepubliceerd bij uitgeverij Buijten & Schipperheijn in Amsterdam. De inhoudsopgave en inleiding zijn online te zien.

Pers rondom het boek: Denken om shalom is o.a. gerecenseerd in het Reformatorisch Dagblad, Radix, Philosophia Reformata en Groen. Het Nederlands Dagblad hield rondom de boekpresentatie een interview met Wolterstorff. In Sophie, tijdschrift voor christelijke filosofie, verscheen naar aanleiding van de boekpresentatie en symposia een Wolterstorff-special, met zijn lezingen, een interview en reflecties. Zie daarvoor het Sohpie-archief: hier en hier.

 

Vast in verwarring (2016)

CSFR-Vast-in-verwarring-1-160x249

De huidige tijd wordt als verwarrend ervaren. Door globalisering, secularisering en digitalisering is het steeds moeilijker goed zicht te krijgen op de context waarin we leven. Deze bundel wil helpen de verwarrende tijd te begrijpen, en tegelijk presenteren wat de christelijke traditie in huis heeft om met verwarring om te gaan. In deel I wordt de staat van verwarring geanalyseerd. In deel II wordt gezocht naar houvast.

De bundel bevat filosofische, theologische, literaire en sociologische analyses, maar ook persoonlijke portretten en ervaringsverhalen. Het boek is uitgegeven als jubileumbundel ter gelegenheid van het vijfenzestigjarig bestaan van de landelijke studentenvereniging C.S.F.R.

Het boek is uitgegeven door Brevier in Kampen. De inhoudsopgave is hier te raadplegen. O.a. in Sophie en het Reformatorisch Dagblad verschenen recensies.

Basisboek christelijke levensbeschouwing (2013)

dtd

 

 

 

Postmodern gereformeerd (2009)

omslag-pg